top of page

The restaurant is tucked in a green courtyard of a Shanghai boutique hotel, URBN Hotel. The atmosphere aims to balance modernity and nature. RooMoo used a concept called: "borrowing". With a humble approach, we look at the site with the idea of straightening the existing elements. We borrowed the existing green decor and the bamboo racks at each window, that we use as a design language to create a bridge between outside and inside. The entire layout is done as a cinema offering different seating heights. It allows each visitor to be able to look at the main screen, which is our green courtyard. The bar is located in the middle of the fully open able façade, re-enforcing and creating a hub between inside and outside. The outside bamboos, combine with metal sticks, spreads on the ceiling, like a root. Embossed metal plates and round lights scattered into space, contribute to play with natural light and reflection. So that guests, can observe visual experience with the natural environment during the day and with lighting effects at night. Different light settings enable the restaurant to have a functional transition from breakfast buffet to late-night party.

Typology

Restaurant&Bar

Area

Indoor 300  M2

Outdoor 109 M2

Scope

Interior design

Lighting design

Furniture design

Facade design

Photographer

 Arch-Exist / Xiao Yuuuun Studio

bottom of page